AXIO LAB.A1

  Mikroskop biologiczny model Axio Lab.A1 firmy ZEISS

Uniwersalny mikroskop biologiczny do różnorodnych zastosowań. Specjalna ergonomiczna nasadka, zapewniająca maksymalny komfort pracy, umożliwia długotrwałą pracę bez uczucia zmęczenia. Dzięki modułowej budowie mikroskopu  Axio Lab.A1 możliwe jest zastosowanie wielu technik obserwacji: jasne pole, ciemne pole, kontrast fazowy, polaryzacja i EPI-fluorescencja. Zastosowanie systemu podglądu asystenckiego znajduje zastosowanie w konsultacjach, dyskusjach i edukacji. Doskonała optyka firmy Carl Zeiss zapewnia wysokiej jakości obraz.

Możliwości wyposażenia

  • nasadka binokularowa lub trinokularowa z wyjściem na kamerę lub aparat cyfrowy, specjalna nasadka ERGO z certyfikatem ergonomiczności, obrotowa 360°, kąt nachylenia 30°, regulacja rozstawu źrenic, regulacja dioptryjna
  • okulary 10x /20mm (opcjonalnie: 10x/22mm, 16x/16mm) lub okular z mikrometrem, okular ze wskaźnikiem
  • pięciogniazdowy uchwyt obiektywów
  • obiektywy plan achromatyczne: 2.5x, 5x, 10x, 20x, 40x, 63x, 100x (dry), 100x oilobiektywy plan achromatyczne do kontrastu fazowego: PH5x, PH10x, PH20x, PH40x, PH63x, PH100x oil,
  • obiektywy o podwyższonym kontraście , obiektywy do immersji wodnej
  • dwuwarstwowy stolik o mechaniczny z przesuwem X-Y preparatu, uchwyt dla dwóch preparatów,
  • podnoszący kontrast filtr niebieski
  • współosiowe pokrętła mikro i makro
  • kondensor Abbego 0,9/1.25 N.A. z przesłoną irysową
  • wbudowany oświetlacz 35W z płynną regulacją natężenia światła (opcjonalnie LED – daylight lub warmlight)
  • akcesoria: adapter kamery 0.5x, 0.65x lub 1.6x, filtry, filtry do fluorescencji
  • możliwość rozbudowy: ciemne pole, kontrast fazowy, polaryzacja, EPI-fluorescencja,

W celu dobrania konfiguracji, a także uzyskania szczegółowych parametrów technicznych,  prosimy o kontakt z Działem Handlowym.



Pliki do pobrania:

Zapytaj o przedmiot

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.